Food for thought

EFMI Business School publiceert op deze website met regelmaat podcasts, columns, academic food updates, blogs en onderzoeksartikelen, waarin thema’s worden besproken die relevant zijn voor u als food professional.

Hieronder kunt u deze ‘food for thought’ teruglezen en beluisteren. U kunt ook gebruik maken van de zoekfunctie op deze website om specifiek op een bepaald thema te zoeken.

Effectiviteit van prijs en reclame gedurende de vraagcyclus

In deze editie van de EFMI Academic Food Update kijkt Erjen van Nierop naar hoe effectief prijs en reclame worden ingezet tijdens de vraagcyclus.

Nieuwe EFMI-studie: A-merken bij Aldi en Lidl

Wat is de actuele stand van zaken in Duitsland, België en Nederland als het gaat om de distributie van A-merken bij ALDI en LIDL? Wat zijn de gevolgen van de opname van A-merken in termen van prijs-, volume- en omzetontwikkelingen? En hoe gaat het aanbod van A-merken bij ALDI en LIDL zich volgens de branche in de komende jaren in NL ontwikkelen? Deze drie vragen staan centraal in het nieuwe EFMI-managementrapport “A-MERKEN BIJ ALDI EN LIDL; een inventarisatie van learnings en visies in binnen- en buitenland”.

A-merken zijn nog geen reddingsboei voor Aldi

Hoe zinvol is het voor Aldi en (wellicht binnenkort) Lidl om A-merken aan het assortiment toe te voegen?

Bol.com: quo vadis?

Na het toch wel zeer verrassende vertrek van de sympathieke Daniel Ropers ligt ook meteen de vraag op tafel hoe Ahold Delhaize verder moet met Bol.com.

Trump, Unilever & klimaat

Is het nog wel nodig om te spreken over wel of geen effect op het klimaat? Het lijkt een kwestie te zijn van ‘follow the money’.

Welke invloed heeft de perceptie van duurzaamheid op de merkentrouw?

EFMI Academic Food Update over de vraag hoe duurzaamheidsperceptie tot stand komt en welke invloed dat heeft op de merkentrouw.

Omnichannel in de praktijk brengen. Hoe doe je dat?

Hoe vertaal je de vaak abstracte trends en concepten naar een concrete omnichannel implementatie die past bij jouw eigen organisatie? In dit artikel beschrijven wij een pragmatisch stappenplan dat retailers helpt om omnichannel in de praktijk te brengen.

De footprint van food

Een "opwarmertje" voor alle klimaatdiscussies die de komende decennia nog gevoerd zullen worden. Wat kan de foodbranche doen?

Wordt online gezonder geshopt dan offline?

In deze editie van de EFMI Academic Food Update kijkt Irene van Berlo of online andere productkeuzes worden gemaakt dan in de fysieke supermarkt.

Hoe beïnvloedt de kleur van de verpakking de perceptie van het product?

EFMI Academic Food Update over de invloed van de kleur van een verpakking op de shopperperceptie t.a.v. gezondheid en smaak.

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.