Food for thought

EFMI Business School publiceert op deze website met regelmaat podcasts, columns, academic food updates, blogs en onderzoeksartikelen, waarin thema’s worden besproken die relevant zijn voor u als food professional.

Hieronder kunt u deze ‘food for thought’ teruglezen en beluisteren. U kunt ook gebruik maken van de zoekfunctie op deze website om specifiek op een bepaald thema te zoeken.

Draagt duurzaam ondernemen bij aan het financiële resultaat?

Hoe beïnvloedt de mate waarin een bedrijf duurzaam onderneemt de return-on-sales?

Nieuwe EFMI-studie: Prijs- en PromoScanner

In de studie analyseren wij samen met Superscanner de prijs- en promotieontwikkelingen in de periode week 36-2017 t/m week 13-2018 bij Albert Heijn, Jumbo en PLUS. Daarbij wordt gekeken naar de (1) de ontwikkeling van de reguliere prijzen, (2) de ontwikkeling van prijspromoties en (3) het verband tussen promo-intensiteit en - diepte.

Neuro-onderzoek: Foodmarkt versus Aldi

Wat zijn de (on)mogelijkheden van neuro-onderzoek als het gaat om het doorgronden van consumentengedrag en -voorkeuren?

Wat is de invloed van het meenemen van kinderen tijdens de shopping trip?

Deze vraag staat centraal in deze editie van de EFMI Academic Food Update.

Verdient Eataly geld?

We kijken vol verwondering naar de winkels van Eataly. Maar wat weten we van het verdienmodel?

Wat is het effect van sampling op de winkelvloer?

Erjen van Nierop kijkt naar de vraag wat precies het effect is van sampling op de winkelvloer.

De afrekencultuur bij de Schwarz Gruppe

Ieder businessmodel kent zo haar eigen grenzen, maar dat gaat er blijkbaar (nog) niet in bij de top van de Schwarz Gruppe.

Nieuwe EFMI-studie: Een blik in het brein van de boodschapper

Hoe reageert het shopperbrein op verschillende typen winkelomgevingen, verschillende soorten prijspromoties en verschillende kleurstellingen bij prijspromoties? In deze publicatie presenteren EFMI Business School en Alpha.One de uitkomsten van een gezamenlijke (fMRI) neuro-studie naar de werking van het shopperbrein.

Hoe kan slimme presentatie leiden tot meer omzet in omnichannel?

Hoe kan slimme presentatie leiden tot meer omzet in een omnichannel strategie?

Zo trots!

Waar komt die behoefte vandaan om soms ‘schromelijk overdreven successen’ te delen met jan en alleman? Wat zit daarachter? Wat drijft ons voort, dat we dit doen?

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.