Congressen

Naast kennisontwikkeling in de vorm van beleidsrelevant onderzoek, beschouwt EFMI Business School het overdragen van kennis en inzichten als een belangrijke taak. Deze kennisoverdracht vindt o.a. plaats via de EFMI-congressen.

Jaarlijks organiseert het EFMI 4 à 5 congressen, soms in samenwerking met andere partijen. De afgelopen jaren vormen de volgende kennisevents een vast onderdeel van het EFMI-congresprogramma:

> Foodretail meets Foodservice Congres (i.s.m. FSIN en Rabobank)
> EFMI Vision on Food Congres
> EFMI Food Retail Outlook
> EFMI Nationale Verscongres
> EFMI M&A in Food Congres

Kenmerkend voor de congressen zijn de interactieve discussies tussen de sprekers en de zaal, die ondanks het grote aantal deelnemers altijd weer tot stand komen. Zo beschreef vakblad Foodpersonality het EFMI Vision on Food Congres al eens als volgt: “Huiselijkheid is het eigenlijke geheim van het EFMI-congres. Er heerst een ‘onder elkaar’-gevoel. Dat leidt er onder meer toe dat sprekers er met de voornaam worden aangesproken. Wat het congres ook anders maakt dan andere congressen is de organiserende instantie: EFMI Business School en de daar aanwezige kennis.”

Congres van EFMI en Stichting Lokaal Retail Ondernemerschap (LRO) op dinsdag 16 april a.s.

Centraal staat tijdens deze editie het verdienmodel van supermarkten dat door de hoge inflatie fors onder druk is komen te staan.

Foodretail meets Foodservice Congres 2024 op woensdag 3 april a.s.

Tijdens het Foodretail meets Foodservice Congres 2024 op woensdag 3 april a.s. gaan absolute topsprekers in op de vraag welke gevolgen de hoge inflatie heeft gehad voor het keuzegedrag van klanten in het foodservice- en foodretailkanaal.

EFMI Nationale Verscongres 2023 op woensdag 8 november a.s.

Het congres staat dit jaar in het teken van het thema "Duurzaamheid als businessmodel". We staan niet alleen stil bij de laatste trends en ontwikkelingen in de verssector, maar gaan we aan de hand van interessante praktijkcases ook uitgebreid in op de vraag hoe we duurzaamheid een integraal onderdeel kunnen maken van ons businessmodel.

EFMI Food Retail Outlook op 14, 15, 18 en 19 september 2023
(4 edities)

Wilt u het Nederlandse supermarktlandschap scherp op het netvlies hebben? Bent u op zoek naar fact-based input voor uw jaarplannen? En wilt u optimaal voorbereid zijn voor gesprekken met uw handelspartners? Neem dan deel aan de EFMI Food Retail Outlook op 14, 15, 18 of 19 september a.s.

Congres van EFMI en Stichting Lokaal Retail Ondernemerschap (LRO) op 23 mei a.s.

Het congres staat dit jaar volledig in het teken van het thema: 'De supermarkt van morgen en de rol van lokaal assortiment'. Hoe kunnen zelfstandig ondernemers een sterkere lokale positie krijgen door meer te werken met lokaal en streekgebonden assortiment? Wat zijn de voor- en nadelen hiervan en levert het onder de streep ook nog wat op? Een interessant congres voor zelfstandig supermarktondernemers, managers in foodretail en salesmanagers van fabrikanten die feeling willen houden met de winkelvloer.

Foodretail meets Foodservice Congres 2023 op woensdag 12 april a.s.

Tijdens alweer de 6e editie van dit congres gaan we met een keur aan topsprekers uit de wetenschap en het bedrijfsleven uitgebreid in op de vraag welke impact zaken als inflatie, downtrading, verduurzaming en de gezondheidstrend hebben op het toekomstperspectief van de foodsector.

EFMI Food Retail Outlook op 15, 16, 19 en 20 september 2022
(4 edities)

Wilt u het Nederlandse supermarktlandschap scherp op het netvlies hebben? Bent u op zoek naar fact-based input voor uw jaarplannen? En wilt u optimaal voorbereid aan de start verschijnen van de jaargesprekken met uw handelspartners? Neem dan deel aan de EFMI Food Retail Outlook op 15, 16, 19 of 20 september a.s.

EFMI Jubileumcongres op 5 juli a.s.

EFMI Business School bestaat 25 jaar! Om dat te vieren, organiseren wij op dinsdag 5 juli a.s. in theater Flint in Amersfoort het EFMI JUBILEUMCONGRES (een speciale, feestelijke editie van het EFMI Vision on Food Congres).

Congres van EFMI en Stichting Lokaal Retail Ondernemerschap (LRO) op 20 april a.s.

Thema: ‘Omzetkansen voor de supermarkt; foodservice als groeibriljant?’. Waar liggen kansen voor lokale supermarkten om volumeverlies door online, flitsbezorging, foodboxen en het verdwijnen van tabak te compenseren?

EFMI Nationale Verscongres op woensdag 11 mei 2022

Het congres staat dit jaar in het teken van het thema "Taste, Tech & Traceability". Hoe bieden nieuwe technologieën relevante oplossingen voor vraagstukken aan de aanbod- en vraagzijde van de verssector?

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.