Opleidingen

Challenge yourself, challenge your business

Naast kennisontwikkeling in de vorm van beleidsrelevant onderzoek, beschouwt EFMI Business School het overdragen van kennis en inzichten als een belangrijke taak. Deze kennisoverdracht vindt plaats via de EFMI managementopleidingen en EFMI-congressen. Het EFMI verzorgt zowel open opleidingen als in-company programma’s voor individuele bedrijven:

Een belangrijke basis voor de EFMI opleidingen is onze eigen kennisontwikkeling. EFMI Business School doet al bijna 20 jaar onderzoek naar belangrijke strategische vraagstukken en trends in de levensmiddelensector. Zo publiceerden wij recent onder andere studies naar de zin en onzin van prijspromoties, samenwerkingsmodellen in versketens, de meerwaarde van A-merken, de toekomst van online food retail, de evolutie van hard discount en de actuele consumententrends.

Het uitgebreide onderzoeksprogramma zorgt ervoor dat het EFMI altijd over de meest actuele kennis, inzichten en visies beschikt. Die kennis wordt uiteraard ingebracht in de verschillende opleidingsprogramma’s. De discussies met opleidingsdeelnemers en (gast)docenten scherpen de inzichten verder aan en vormen zo weer input voor nieuwe (vervolg)studies. De continue wisselwerking tussen kennisontwikkeling en -overdracht vormt zo een uniek, zichzelf versterkend proces.

Bij alle EFMI-opleidingen zoeken we naar de balans tussen theorie, praktijk én persoonlijke ontwikkeling.

Food Chain Revolution Programma

Hoe kunnen foodproducenten en -retailers de transitie naar een 'net zero' bedrijf/keten maken?

Data-driven Retail & Trade Marketing

Samen met PRIME Retail & Trade Analytics heeft EFMI Business School een collegereeks ontwikkeld bestaande uit 8 collegedagen (incl. workshops) bij het EFMI om managers in de FMCG-sector meer eigen te maken met de wijze waarop Big Data gebruikt kunnen worden om winkels, assortimenten, schappen, promoties en prijzen te optimaliseren.

Executive MBA voor Food & Retail professionals

Dit is dé Executive MBA voor professionals in de foodsector en tevens MSc-programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Het vergroten van strategisch en tactisch inzicht en het verbeteren van managementvaardigheden staan in dit programma centraal.

Advanced Food Commerce Program

Het Advanced Food Commerce Program is een praktijkgerichte foodopleiding met focus op commercie. Centraal in de opleiding staat het aanreiken van kennis, vaardigheden en praktische tools om commercieel effectiever te handelen.

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.