Nieuwe studie: RETAILes – The Dutch Grocery Sector in 2030

EFMI 2019-01 (maart 2019)

Een studie naar de toekomst van de supermarktsector

Roland Berger en EFMI Business School hebben recent een grootschalige, gezamenlijke studie verricht naar hoe de Nederlandse supermarktsector zich richting 2030 zou kunnen transformeren. Om relevante inzichten te verzamelen zijn rondetafelbijeenkomsten met CEO’s en senior management van handel en industrie georganiseerd (zowel ‘traditionele spelers’ als ‘nieuwkomers’). Daarnaast hebben EFMI en Roland Berger een industry-survey opgezet, waarin 150 Nederlandse executives van supermarktorganisaties, merkartikelfabrikanten, private label producenten en versleveranciers hun visies op de toekomst van de supermarktsector hebben gegeven. De verzamelde inzichten zijn met behulp van uitgebreid deskresearch verder verrijkt.

Een serie ‘RETAILes’ over specifieke sectorontwikkelingen

In de uitwerking van de studie volgen we geen ‘allesomvattende’ benadering van de toekomst van boodschappen doen in Nederland, maar zoomen we in enkele zogeheten ‘RETAILes’ in op een aantal specifieke, relevante sectorontwikkelingen richting 2030 (zie figuur). De RETAILes worden voorafgegaan door een introductie waarin Roland Berger en EFMI presenteren hoe de sector zelf aankijkt naar de impact van mogelijke trends en ontwikkelingen richting 2030.

Download hieronder de ‘RETAILes’

Hieronder kunt u de tot dusverre gepubliceerde RETAILes downloaden. De overige RETAILes worden de komende weken gepubliceerd. Alle publicaties zijn Engelstalig.

(klik op de afbeeldingen hierboven om de publicaties te downloaden)

EFMI-bedrijfsleden kunnen de RETAILes downloaden en vervolgens openen met het wachtwoord dat zij per e-mail hebben ontvangen. Daarnaast kunnen zij het rapport zonder wachtwoord downloaden in EFMI Online.

Inloggen EFMI Online  (exclusief voor EFMI-bedrijfsleden)

Nog geen EFMI-bedrijfslid?

Het EFMI-bedrijfslidmaatschap staat open voor retailers, fabrikanten en dienstverlenende organisaties uit de levensmiddelensector. Per bedrijf ontvangen 3 tot 5 medewerkers alle managementrapporten, uitnodigingen voor evenementen, nieuwsbrieven en andere relevante informatie.

Lees meer in de informatiebrochure

 

 

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.