Food for thought

Periodiek verschijnen er columns en academic food updates van de hand van EFMI-medewerkers in vakbladen als Foodpersonality en Foodmagazine. Ook ‘schrijven’ zij blogs voor de EFMI-website, waarin zij hun visie geven op ontwikkelingen in de food sector.

Hieronder kunt u deze ‘food for thought’ teruglezen. U kunt ook gebruik maken van de zoekfunctie op deze website om specifiek op een bepaald thema te zoeken.

Verdient Eataly geld?

We kijken vol verwondering naar de winkels van Eataly. Maar wat weten we van het verdienmodel?

Wat is het effect van sampling op de winkelvloer?

Erjen van Nierop kijkt naar de vraag wat precies het effect is van sampling op de winkelvloer.

De afrekencultuur bij de Schwarz Gruppe

Ieder businessmodel kent zo haar eigen grenzen, maar dat gaat er blijkbaar (nog) niet in bij de top van de Schwarz Gruppe.

Hoe kan slimme presentatie leiden tot meer omzet in omnichannel?

Hoe kan slimme presentatie leiden tot meer omzet in een omnichannel strategie?

Zo trots!

Waar komt die behoefte vandaan om soms ‘schromelijk overdreven successen’ te delen met jan en alleman? Wat zit daarachter? Wat drijft ons voort, dat we dit doen?

Leidt maatschappelijk verantwoord ondernemen tot loyalere klanten?

Welk effect heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) op de waardering en loyaliteit van klanten?

Picnic maakt supers nerveus. En terecht.

Picnic brengt in marktgebieden waar het de boodschappen bezorgt, klaarblijkelijk iets teweeg bij de supermarktconsument. Maar hoe krijgt Picnic dat voor elkaar?

Wie koopt biologische producten?

In deze editie van de EFMI Academic Food Update bespreekt Erjen van Nierop een studie naar kopers van biologische producten.

8 man net zo rijk als de 3,6 miljard armsten

De ongelijkheid wereldwijd is dus enorm en groeiende. Maar hoe zit het eigenlijk met de ongelijkheid in ons kleine kikkerlandje?

Doorpakken of doorfeesten

De winstcijfers van vele bedrijven, ook in food, laten record naar record zien. Tijd dus om de champagneflessen te ontkurken! Of toch niet?

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.