Food for thought

EFMI Business School publiceert op deze website met regelmaat podcasts, columns, academic food updates, blogs en onderzoeksartikelen, waarin thema’s worden besproken die relevant zijn voor u als food professional.

Hieronder kunt u deze ‘food for thought’ teruglezen en beluisteren. U kunt ook gebruik maken van de zoekfunctie op deze website om specifiek op een bepaald thema te zoeken.

Terug naar Jumbo zoals Jumbo bedoeld is

In zijn column voor FoodPersonality vraagt Marcel van Aalst zich af hoe Jumbo op prijs kan concurreren met voordeelformules als Vomar en Dirk.

EFMI-studie naar shoppers en online boodschappen doen

Welk deel van de supermarktklanten kan als frequente online shopper worden getypeerd? Hoe loyaal is de online Albert Heijn klant? En hoe hoog is de ‘bezorgfee-elasticiteit’ onder Picnic klanten? Deze en andere vragen worden beantwoord in de nieuwe EFMI Update.

Wie is er nog fris?

Laurens Sloot maakt de vergelijking tussen foodretail en een wielerkoers. Welke supermarktorganisatie zet z'n wiel als eerste over de streep?

Schapindeling op productvoordelen of op productkenmerken?

Welk type indeling leidt tot de hogere productverkopen?

Hoe belangrijk zijn ondernemers voor het succes van een supermarkt?

EFMI-onderzoeker Erjen van Nierop bespreekt een studie naar het belang van ondernemers voor het succes van de supermarkt

Een gewaarschuwd merk telt voor twee

EFMI-programmadirecteur Koen Hazewinkel legt in deze column uit waarom er zwaar weer op komst is voor A-merken

Internationaal inkopen heeft ook een keerzijde

Tegenover de voordelen van internationaal inkopen staan ook nadelen.

Is een brandstore gunstig voor de merkverkopen in omliggende supermarkten?

Welke invloed heeft het openen van een brandstore op de verkopen in het eigen online kanaal en in het fysieke supermarktkanaal?

Wat kunnen we van Schoof-I verwachten?

Wat is er afgesproken in het onderhandelingsakkoord en wat kan dit betekenen voor de foodsector?

EFMI-studie naar het verdienmodel van supermarktondernemers

In deze gezamenlijke studie van EFMI en Stichting LRO zoomen we in op de vraag in hoeverre het verdienmodel van zelfstandig supermarktondernemers is aangetast en welke mogelijkheden ondernemers zélf zien om dat model te repareren.

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.