Over EFMI

Academisch kennisinstituut voor de levensmiddelensector

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam onder de naam Erasmus Food Management Instituut. Sinds 2007 opereert het EFMI als een zelfstandige business school, waarbij op diverse vlakken intensief wordt samengewerkt met de business school van de Rijksuniversiteit Groningen.

EFMI Business School is al 25 jaar actief in de Nederlandse levensmiddelenbranche. Het fundament van het EFMI wordt gevormd door twee centrale pijlers: (1) kennisontwikkeling en (2) kennisoverdracht.

Om met zijn kernactiviteiten optimaal aan te sluiten bij de kennisbehoeften van directies, managers en ondernemers in de levensmiddelenbranche wordt het EFMI bijgestaan door prominente vertegenwoordigers van handel en industrie. Het EFMI combineert zo een solide academische basis met een sterke praktijkgerichte focus.

Door de academische achtergrond en unieke focus op managementvraagstukken in de levensmiddelensector is het EFMI als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de theorie en de dagelijkse praktijk in de levensmiddelensector.

Het EFMI houdt sinds 1 januari 2017 kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld in Baarn. Deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie biedt uitstekende opleidingsfaciliteiten voor het EFMI.

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.