Advanced Food Commerce Program

Praktijkgerichte foodopleiding met focus op commercie

De foodsector verandert sterk. Consumentengedrag is grillig en het concurrentieveld is in toenemende mate onderhevig aan veranderingen. Dat merk je in jouw commerciële rol, of je nu werkt bij een retailer of een leverancier. Het is een grote uitdaging om dit in de dagelijkse hectiek te vertalen naar je eigen visie, zodat je proactief kunt handelen en in de ‘lead’ kunt blijven.

Op weg naar ‘commercieel meesterschap’

Het ‘Advanced Food Commerce Program’ biedt je de mogelijkheid om weer een grote stap te zetten in het proces naar ‘commercieel meesterschap’. De kennis die je opdoet kun je direct inzetten in de dagelijkse praktijk. Ideeën ontwikkelen zich al gaandeweg het programma. De meeste deelnemers staan dan ook te popelen om ermee aan de slag te gaan. Omdat je actief werkt aan het vergroten van je slagkracht, zal het geen moeite kosten om de theorie toe te passen op praktijkcases.

Wat kun je van de opleiding verwachten?

 Je ontwikkelt een heldere visie op ontwikkelingen in de foodbranche
 Je doorgrondt de essentie van de belangrijkste formules in de foodsector
 Je ontwikkelt een omnichannel perspectief en kunt vanuit de customer journey een heldere kanaalaanpak formuleren
 Je ontwikkelt een visie op de categorie en kunt potentiële waardegroei identificeren
 Je kunt data-gedreven inzichten vertalen naar een categorie-verbeterplan
 Je kunt strategisch inkoopbeleid doorvertalen naar een praktische buying & sourcing aanpak
 Je vergroot de commerciële slagkracht van jezelf en jouw team

Het AFCP-programma is door EFMI Business School ontwikkeld op basis van state-of-the-art onderzoek en jarenlange ervaring in de foodsector. Zowel competentie-ontwikkeling als het opdoen van vakinhoudelijke kennis staan centraal.

Ben jij een commerciële professional die geen genoegen neemt met middelmaat? Wil jij nét even dat extra brengen, zowel voor je organisatie als voor je zakelijke relaties? Volg dan het ‘Advanced Food Commerce Program’, leer de foodbranche tot in de vezels doorgronden en vergroot je persoonlijke effectiviteit.

Voor geïnteresseerden organiseren we op donderdag 26 januari 2023 (van 13.30 – 14.30 uur) een online informatiesessie.

Lees meer in de brochure (pdf)
 
 

Het Advanced Food Commerce Program beslaat in totaal 24 opleidingsdagen, verdeeld over 2 modules:

▪ Customer Development
Category Development

In module 1 staan de dynamiek van de foodsector centraal, de omnichannel uitdaging, de impact van online, het concurrentieveld en de business modellen van de belangrijkste spelers en van nieuwkomers zoals Picnic en Takeaway.com.

In module 2 staan categoriegroei en de retailmix centraal en de vraag hoe handel en industrie meerwaarde kunnen creëren door een betere samenwerking. Afsluitend gaan we in op strategisch inkoopbeleid, accountmanagement en het vergroten van de commerciële effectiviteit.

De modules zijn ook los te volgen.

Het docentencorps bestaat uit ervaren EFMI-docenten. Daarnaast verzorgen talrijke praktijkdocenten van retailers, fabrikanten, foodserviceorganisaties en andere deskundigen gastcolleges, waaronder:

▪ Prof. dr. Laurens Sloot (kerndocent)
▪ Samir Selimi MSc
▪ Dr. Erjen van Nierop
▪ Drs. Marcel van Aalst
▪ Koen Hazewinkel
▪ Erik Visser
▪ Rob Bloemscheer
▪ Robbert Nijssen
▪ Art Frickus
▪ Ruud van Klooster
▪ Diverse managers uit de levensmiddelensector

Van de deelnemers aan het Advanced Food Commerce Program wordt verwacht dat zij academisch of HBO-denkniveau hebben en ruime werkervaring op professioneel niveau.

Voorbeeldfuncties:

▪ Accountmanager
▪ Channel manager
▪ Category development manager
▪ Trade marketeer
▪ Inkoper
▪ Category manager
▪ Formulemanager
▪ Space manager
▪ Shopper marketeer
▪ Shopper insights manager

Het Advanced Food Commerce Program beslaat 24 lesdagen, verspreid over 2 jaar (2 modules).

Wilt u meer weten over het Advanced Food Commerce Program? Vraag dan de brochure aan via onderstaand contactformulier of neem rechtstreeks contact op met Jeremy Ramdien via (035) 303 7777 of ramdien@efmi.nl.

NB: Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.