EFMI Food Executive Council

Kennisnetwerk voor directieleden in food

Naast de reguliere onderzoeks- en opleidingsactiviteiten verzorgt EFMI Business School tevens de organisatie en invulling van de EFMI Food Executive Council (EFEC). Het EFEC is een netwerk voor directieleden van bedrijven uit de levensmiddelensector dat inmiddels uit ruim 90 members bestaat.

Stimuleren en inspireren

EFMI Food Executive CouncilDe doelstelling van het EFEC is om topmanagers op strategisch niveau te stimuleren en inspireren. Om die doelstelling te realiseren organiseert EFMI Business School jaarlijks vijf EFEC-bijeenkomsten voor directieleden van handel en industrie (inclusief het EFMI Najaarscongres). Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel thema onder leiding van één of meer topsprekers vanuit een strategisch en/of managerial perspectief beschouwd.
In deze besloten en exclusieve meetings discussiëren de EFEC-members op open wijze over de strategische issues van (over)-morgen. Daarnaast bieden de bijeenkomsten volop gelegenheid om op informele wijze met elkaar van gedachten te wisselen en zo de persoonlijke contacten te versterken. Het EFEC is voor directieleden een goede manier om zowel hun kennis als hun netwerk up-to-date te houden.

Exclusieve bijeenkomsten

Naast het jaarlijks terugkerende EFMI Vision on Food Congres zijn de exclusieve EFEC Boardroomsessies met CEO’s van bekende bedrijven een vast onderdeel van het EFEC-programma. Een ander vast onderdeel van het EFEC-programma zijn de zogeheten EFEC Hooglerarendagen. Tijdens deze bijeenkomsten presenteren en bediscussiëren toonaangevende (inter)nationale hoogleraren de meest actuele ontwikkelingen en inzichten in hun vakgebied.

Voor wie?

Het EFEC-membership staat open voor directieleden van bedrijven in de levensmiddelensector. Het membership is in beginsel persoonsgebonden. Mocht u bij een EFEC-activiteit echter verhinderd zijn, dan is het altijd mogelijk om een mede-directielid in uw plaats te laten deelnemen.

 

 

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.