EFMI M&A in Food Congres 2020 op woensdag 22 januari a.s.

Consolidatie in de foodsector

Veel bedrijven zijn op zoek naar toegevoegde waarde. Vaak gaat dat via autonome groei, maar soms kunnen fusies en overnames een duw in de rug geven. Zo zijn bedrijven als Refresco, Sligro Food Group, Jumbo en Continental Bakeries razendsnel gegroeid door een buy-and-build strategie. Ook private equity kan een impuls geven aan het groeiproces. Goede voorbeelden zijn Action en Johma.

Tijdens het eerste M&A in Food-congres van EFMI Business School behandelen we met enkele topsprekers onder andere de volgende vraagstukken:

> Welke noodzaak is er tot consolidatie bij food retailers, foodservicebedrijven, private label producenten, versleveranciers en merkartikelfabrikanten en welke (extra) schaalvoordelen kan dat opleveren? Zijn er ook situaties denkbaar waarin deconsolidatie beter is?

> Hoe hebben de multiples zich in de afgelopen 15 jaar ontwikkeld bij fusies en overnames in food en in hoeverre verschillen die multiples tussen de diverse spelers in de sector?

> Welke rol kan private equity spelen bij fusies en overnames? Wat is de reden dat private equity in veel gevallen meer waarde (ROI) weet te creëren dan bedrijven met andere eigendomsstructuren?

> Hoe ziet een pan-europese buy-and-build strategie er in de praktijk uit en wat zijn de belangrijkste valkuilen in een dergelijk proces?

> Wat is qua timing het juiste moment om een bedrijf te (ver)kopen? Hoe richt je het M&A proces vervolgens zo optimaal mogelijk in?

Sprekers

De volgende inspirerende sprekers delen tijdens het EFMI M&A in Food Congres 2020 hun visies, ervaringen en business cases:
> Erik Bras | Signature Foods (Johma)
> Tom Heidman | o.a. VION en Remia (commissaris)
> Aart Duijzer | Refresco
> Menno van der Meer | Bencis Capital Partners
> Onno Groeneveld | KPMG
> Laurens Sloot | EFMI Business School

Kortom, een relevant congres voor elke directeur en/of DGA in de foodsector dat u niet mag missen! We hopen u op 22 januari a.s. persoonlijk te mogen begroeten!

Download programma Direct inschrijven

Dit congres heeft reeds plaatsgevonden. Het is daarom niet meer mogelijk om in te schrijven.

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.