Gevolgen van de coronacrisis voor de foodsector

(Video)podcast EFMI Food Café – 1 april 2020

Periodiek presenteert EFMI-directeur Laurens Sloot een podcast, genaamd het EFMI Food Café, waarin actuele en belangrijke ontwikkelingen in de foodsector aan de orde komen.

In deze (video)podcast spreekt Laurens met Peter Garstenveld (Distrifood/Foodmagazine), Erik Hemmes (supermarktexpert) en Jan-Willem Grievink (FSIN) over de ontwikkelingen in de foodsector en de wijze waarop foodretail en foodservice omgaan met de coronacrisis.

O.a. de volgende onderwerpen komen aan de orde:

– Is de hamsterwoede voorbij? Wie heeft de logistiek het beste voor elkaar?
– Hoe gaat foodservice om met het wegvallen van 80% van de omzet?
– HEMA in de problemen, komt dat nog goed? Kan Jumbo de redder van HEMA zijn?
– Zijn de maatregelen van het kabinet voldoende om bedrijven die in de problemen komen door de crisis te loodsen?
– Is dit de grote doorbraak van online boodschappen doen?
– Passen supers hun Paascampagnes aan?
– Wat zijn de langetermijneffecten van deze crisis? Komt er een grote ‘bounce back’ als Covid19 bestreden is?

De uitzending is hieronder te bekijken:

Meer EFMI Food Café Podcasts:

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.