Impact van de coronacrisis op de levensmiddelensector

(Video)podcast EFMI Food Café (8 april 2020)

Periodiek presenteert EFMI-directeur Laurens Sloot een podcast, genaamd het EFMI Food Café, waarin actuele en belangrijke ontwikkelingen in de foodsector aan de orde komen.

In deze (video)podcast spreekt Laurens met Marian Geluk (FNLI) en Marc Jansen (CBL) over de impact van de coronacrisis op de levensmiddelensector. De foodsector draagt een belangrijke verantwoordelijkheid in het op peil houden van de voedselvoorziening en daarin slaagt ze tot nu toe ‘cum laude’. Wel is het zo dat het beeld per bedrijf sterk kan verschillen, afhankelijk van hun belangrijkste afzetmarkt (supermarkt, foodservice, export).

De volgende thema’s worden behandeld:

– Hoe pakken handel en industrie hun rol in de coronacrisis?
– Is de ondersteuning vanuit de overheid voldoende? Moeten er aanvullende regelingen komen om bedrijven in bijvoorbeeld de sierteelt overeind te houden?
– Wat zijn de vooruitzichten voor de periode waarin de lockdown trapsgewijs wordt afgebouwd? Hoe krijgen we de export weer zo goed mogelijk opgestart?
– Zou de politiek meer moeten sturen, of de verantwoordelijkheid juist meer bij de sector moeten neerleggen?
– Wat is de impact van de coronacrisis op de implementatie van het klimaatakkoord? Zouden investeringen op dit terrein de economie juist weer een zet in de goede richting kunnen geven?

De uitzending is hieronder te bekijken:

Voor de liefhebbers is deze podcast ook te beluisteren via Soundcloud/iTunes.

Meer EFMI Food Café Podcasts:

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.