De toekomst van de winkelstraat

Podcast EFMI Food Café - 3 mei 2020

Periodiek presenteert EFMI-directeur Laurens Sloot een podcast, genaamd het EFMI Food Café, waarin actuele en belangrijke ontwikkelingen in de foodsector aan de orde komen.

Ditmaal schuiven drie retailexperts in de radiostudio aan: Peter Garstenveld, Frank Quix en Hans Eysink Smeets. Dit levert een boeiende en levendige discussie over de toekomst van retail op, met onderwerpen als:

– Wat betekent de 1,5 meter economie voor retail?
– Wie zijn tot op heden de winnaars en verliezers?
– Wat is de impact van de recessie op het winkelvastgoed?
– In welke mate versnelt de coronacrisis de digitale transformatie? Kunnen fysieke retailers meekomen in dit spel?
– Zouden we onze fysieke retailers niet wat beter moeten beschermen, bijvoorbeeld door het extra belasten van online retail?

De uitzending is hieronder te beluisteren:

Meer EFMI Food Café Podcasts:

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.