Toekomst van de agrofood-sector

Podcast EFMI Food Café - 14 juni 2020

Periodiek presenteert EFMI-directeur Laurens Sloot een podcast, genaamd het EFMI Food Café, waarin actuele en belangrijke ontwikkelingen in de foodsector aan de orde komen.

In deze uitzending doet Laurens allereerst het traditionele ‘rondje langs de velden’ met Peter Garstenveld (Distrifood/Foodmagazine). Ze gaan in op de ontwikkelingen bij Lidl (gaan A-merken Lidl hernieuwde groei brengen?), Albert Heijn, Spar en de nieuwe franchise-wet.

Daarna (vanaf 15:50) praat Laurens uitgebreid met Aalt Dijkhuizen (ex-voorzitter Topsector Agri & Food) over de positie van Nederland als agrofood-land, de stikstofproblematiek en wat Nederland kan doen om haar positie sterk te houden. Conclusie: afbouw van de landbouw is in ieder geval niet de oplossing.

De uitzending is hieronder te beluisteren:

Meer EFMI Food Café Podcasts:

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.