Toekomst van de agrofood-sector
Podcast EFMI Food Café - 14 juni 2020
Periodiek presenteert EFMI-directeur Laurens Sloot een podcast, genaamd het EFMI Food Café, waarin actuele en belangrijke ontwikkelingen in de foodsector aan de orde komen.
In deze uitzending doet Laurens allereerst het traditionele ‘rondje langs de velden’ met Peter Garstenveld (Distrifood/Foodmagazine). Ze gaan in op de ontwikkelingen bij Lidl (gaan A-merken Lidl hernieuwde groei brengen?), Albert Heijn, Spar en de nieuwe franchise-wet.
Daarna (vanaf 15:50) praat Laurens uitgebreid met Aalt Dijkhuizen (ex-voorzitter Topsector Agri & Food) over de positie van Nederland als agrofood-land, de stikstofproblematiek en wat Nederland kan doen om haar positie sterk te houden. Conclusie: afbouw van de landbouw is in ieder geval niet de oplossing.
De uitzending is hieronder te beluisteren:
Meer EFMI Food Café Podcasts:
EFMI Food Chain Revolution Programma – Hoe komt de foodsector naar ‘net-zero’?
De toekomst van de winkelstraat
Doorgaan op de oude voet of nieuwe wegen in slaan?
Impact van de coronacrisis op de levensmiddelensector
Gevolgen van de coronacrisis voor de foodsector
Gezondheid en duurzaamheid
De meerwaarde van samenwerking in versketens
“De eerste ervaringen met Briljant 2.0 zijn overweldigend, het voelt als een warme jas”