Nieuwe EFMI-studie: Hoe NL shoppers hun boodschappen doen tijdens de coronacrisis

EFMI 2020-03

Online shopperonderzoek naar de invloed van de coronacrisis op het boodschappen doen

Om meer inzicht te krijgen in de impact van de coronacrisis op Nederlandse shoppers, heeft EFMI Business School in het weekend van 28-29 maart 2020 een uitgebreid online onderzoek uitgevoerd onder een representatieve steekproef van 811 shoppers. De uitkomsten daarvan zijn in een tweeluik gepresenteerd.

In het eerste deel, dat op 31 maart 2020 werd gepubliceerd, lag de focus op het algemene sentiment van shoppers. In dit tweede deel van het tweeluik gaan we uitgebreid in op de vraag hoe Nederlandse shoppers hun boodschappen doen tijdens de coronacrisis.

Centrale onderzoeksvragen

We kijken in deze studie het bijzonder naar:

1. De kanaal- en formulekeuze van shoppers
2. Het koopgedrag van shoppers, en
3. De product- en (huis)merkkeuzes van shoppers.

Rapport downloaden

EFMI-bedrijfsleden hebben het rapport ‘Hoe Nederlandse shoppers hun boodschappen doen tijdens de coronacrisis’ per e-mail ontvangen. Daarnaast kunnen zij het rapport downloaden in EFMI Online.

Inloggen EFMI Online  (exclusief voor EFMI-bedrijfsleden)

Nog geen EFMI-bedrijfslid?

Het EFMI-bedrijfslidmaatschap staat open voor retailers, fabrikanten en dienstverlenende organisaties in de levensmiddelensector. Per bedrijf ontvangen 3 tot 5 medewerkers alle managementrapporten, uitnodigingen voor evenementen, nieuwsbrieven en andere relevante informatie.

Meer EFMI Studies:

 

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.