EFMI Update: De Relatie tussen Shoppers en A-merken

EFMI 2023-03

Naast de uitgebreide EFMI-studies over relevante managementvraagstukken in de levensmiddelensector publiceren wij periodiek ook zogeheten EFMI Updates. Hierin worden actuele, interessante inzichten kort en bondig op een rij gezet voor de EFMI-bedrijfsleden.

In de EFMI Update van november 2023 staat de relatie tussen shoppers en A-merken centraal. Vragen die in de update onder andere aan bod komen, zijn:

– In hoeverre is de bezuinigingswoede van shoppers een aanjager voor de opmars van het omzetaandeel van huismerken?
– Welke verschillende typen merkkopers kunnen we identificeren?
– Hoe staat het met de kwaliteitsperceptie van A-merken en huismerken?

De gepresenteerde inzichten zijn gebaseerd op analyses van de data uit de EFMI Shopper Monitor (periode MAT P9 2012-2023).

EFMI Update downloaden

EFMI-bedrijfsleden kunnen de EFMI Update ‘De Relatie tussen Shoppers en A-merken’ downloaden en vervolgens openen met het wachtwoord dat zij per e-mail hebben ontvangen. Daarnaast kunnen zij de EFMI Update (zonder wachtwoord) downloaden in EFMI Online.

Download EFMI Update  (Pdf, 2,5 MB)

Inloggen EFMI Online  (exclusief voor EFMI-bedrijfsleden)

Nog geen EFMI-bedrijfslid?

Het EFMI-bedrijfslidmaatschap staat open voor retailers, fabrikanten en dienstverlenende organisaties in de levensmiddelensector. Per bedrijf ontvangen 3 tot 5 medewerkers alle managementrapporten, uitnodigingen voor evenementen, nieuwsbrieven en andere relevante informatie.

Foto: Midjourney AI

Meer EFMI Studies:

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.