Nieuwe EFMI-studie: Locatie, locatie, locatie

De invloed van een goede bereikbaarheid van supermarkten op het shoppergedrag

Nederland kent met ruim 5.000 supermarkten een zeer ‘dichtbevolkt’ supermarktlandschap. Deze hoge supermarktdichtheid zorgt voor stevige concurrentie tussen de verschillende supermarktformules in de strijd om de shopper. Aangezien de locatie een zeer belangrijke rol speelt bij de supermarktkeuze, is het voor de in Nederland actieve supermarktformules essentieel om door de shopper als goed bereikbaar te worden beschouwd.

Een onderzoek naar de bereikbaarheid van Nederlandse supermarkten

Om meer inzicht te krijgen in het belang van de locatie van supermarkten, gaan we in dit EFMI managementrapport uitgebreid in op de dichtheid van het Nederlandse supermarktlandschap en de afstand van huishoudens tot de dichtstbijzijnde winkel, uitgesplitst naar regio en formule. Ook gaan we dieper in
op de gepercipieerde en werkelijke afstand tot de supermarkt, in hoeverre shoppers de dichtstbijzijnde winkel als primaire supermarkt kiezen, en de relatie tussen de hemelsbrede afstand tot de supermarkt en de bestedingen van shoppers.

Rapport downloaden

EFMI-bedrijfsleden kunnen het rapport ‘Locatie, Locatie, Locatie’ downloaden en vervolgens openen met het wachtwoord dat zij per e-mail hebben ontvangen. Daarnaast kunnen zij het rapport (zonder wachtwoord) downloaden in EFMI Online.

Download rapport (Pdf, 22 MB)

Inloggen EFMI Online  (exclusief voor EFMI-bedrijfsleden)

Nog geen EFMI-bedrijfslid?

Het EFMI-bedrijfslidmaatschap staat open voor retailers, fabrikanten en dienstverlenende organisaties in de levensmiddelensector. Per bedrijf ontvangen 3 tot 5 medewerkers alle managementrapporten, uitnodigingen voor evenementen, nieuwsbrieven en andere relevante informatie.

Foto: 123RF, bewerkt door EFMI

Meer EFMI Studies:

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.