Congres van EFMI en Stichting Lokaal Retail Ondernemerschap (LRO) op dinsdag 16 april a.s.

Thema: Op zoek naar een gezond verdienmodel

Op dinsdag 16 april a.s. organiseren de Stichting Lokaal Retail Ondernemerschap (LRO) en EFMI Business School alweer de 4e editie van het LRO Ondernemerscongres in het AFAS Theater in Leusden (van 12.15-18.00 uur).

Thema

Centraal staat deze keer het verdienmodel van supermarkten dat door de hoge inflatie fors onder druk is komen te staan. Met alle oplopende kosten ervaren
veel ondernemers margedruk. Daar komt de wegvallende tabaksomzet nog bovenop. Hoog tijd dus om eens scherp te kijken naar het verdienmodel van zelfstandig ondernemers.

Zo gaan we tijdens het congres o.a. in op de volgende vragen:

> Welk deel van de ondernemers ervaart momenteel een stevige druk op de marges en welke verwachtingen hebben zij over hun verdienmodel in de komende jaren?
> Zien ondernemers concrete mogelijkheden om kosten te besparen? Zo ja, waar kan het allemaal nog wat ‘leaner & meaner’? Moet er gesneden worden in het assortiment of juist niet? Bieden internationale inkooporganisaties soelaas?
> Hoe kunnen ondernemers extra omzet genereren ter compensatie van de wegvallende tabaksomzet? In welke productgroepen liggen nog kansen?
> Welke ruimte is er nog om marges te verbeteren door prijsverhogingen? Of ondergraaft dit juist de marktpositie van service retailers?

Sprekers

De volgende duiders en doeners delen tijdens het LRO Ondernemerscongres hun visies, ervaringen en business cases:

> Ton van Loon | Marshoek
> Anrico Maat | Jumbo
> René van der Zel | XXL Nutrition
> Annemarie Geerdes | Agrifirm-Lokalist
> Hans Eysink Smeets | Eysink Smeets Retail Consultants
> Prof. Dr. Laurens Sloot | Rijksuniversiteit Groningen & EFMI
> Koen Hazewinkel
| EFMI & Store Europe
> Peter Garstenveld
| Retailjournalist

In het programma (hieronder te downloaden) kunt u meer lezen over de thema’s waar de verschillende sprekers op ingaan.

Voor wie interessant?

– Zelfstandig supermarktondernemers
– Managers vanuit de foodretail
– Salesmanagers van fabrikanten die feeling willen houden met de winkelvloer

Deelnemen

Na deelname aan het LRO Ondernemerscongres bent u weer helemaal op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen in het vak! Deelname is kosteloos voor supermarktondernemers.

Direct inschrijven

Download programma

Let op: er zijn 150 deelnameplaatsen beschikbaar. Bij het bereiken van het maximale aantal deelnemers vindt deelname plaats op volgorde van inschrijving.

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.