Nieuwe EFMI-studie: Prijs- en PromoScanner

EFMI 2023-05

Sinds 2018 publiceren EFMI Business School en Superscanner periodiek de Prijs- en PromoScanner: een actueel overzicht met relevante ontwikkelingen en inzichten op het gebied van prijzen en promoties in de Nederlandse supermarkten.

In deze 5e editie analyseren we de ontwikkelingen in de periode die loopt van week 1-2022 t/m week 43-2023. De focus ligt daarbij primair op Albert Heijn, Jumbo en PLUS, maar we presenteren ook analyses van Dirk, Hoogvliet, Dekamarkt, Vomar Voordeelmarkt, Coop en Picnic.

De volgende vier thema’s staan centraal in deze editie:

1. Ontwikkeling van het reguliere prijsniveau van A-merken en huismerken
2. Prijsafstanden tussen supermarktformules
3. Ontwikkeling van het aantal promoties en de diepte ervan
4. Prijs- en promo-ontwikkeling van AH Prijsfavorieten en PLUS Laagblijvers

Rapport downloaden

EFMI-bedrijfsleden kunnen het rapport ‘Prijs- en PromoScanner’ downloaden en vervolgens openen met het wachtwoord dat zij per e-mail hebben ontvangen. Daarnaast kunnen zij het rapport (zonder wachtwoord) downloaden in EFMI Online.

Download rapport  (Pdf, 5 MB)

Inloggen EFMI Online  (exclusief voor EFMI-bedrijfsleden)

Nog geen EFMI-bedrijfslid?

Het EFMI-bedrijfslidmaatschap staat open voor retailers, fabrikanten en dienstverlenende organisaties in de levensmiddelensector. Per bedrijf ontvangen 3 tot 5 medewerkers alle managementrapporten, uitnodigingen voor evenementen, nieuwsbrieven en andere relevante informatie.

 

Meer EFMI Studies:

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.