Nieuwe EFMI-studie: De ombouw van EMTÉ

EFMI 2018-04 (september 2018)

Op 5 maart 2018 maakten Sligro Food Group, JUMBO Groep Holding en COOP Holding bekend dat zij overeenstemming hadden bereikt over de verkoop van EMTÉ aan het consortium van JUMBO en COOP. De totale waarde van de transacties bedroeg EUR 410 miljoen, opgebouwd uit EUR 275 miljoen voor de retailactiviteiten, EUR 60 miljoen voor het vastgoed en EUR 75 miljoen als compensatie voor werkkapitaalposten die, als gevolg van de verwevenheid van de foodservice- en foodretailactiviteiten binnen Sligro Food Group, achterblijven.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaf op 26 juni 2018 haar goedkeuring aan de voorgenomen verkoop. Op dinsdagavond 18 september opende de eerste naar COOP omgebouwde EMTÉ in Gilze zijn deuren. Een dag later trapte ook JUMBO in Nijmegen zijn EMTÉ-ombouwoperatie af. JUMBO en COOP verwachten hun ombouwoperaties in 2019 af te ronden.

Centrale thema’s van de studie

In het nieuwe EFMI-managementrapport “CONSOLIDATIE IN FOOD RETAIL: DE OMBOUW VAN EMTÉ” (EFMI 2018-04) presenteren wij een aantal relevante analyses en insights in het licht van de ombouwoperatie van EMTÉ naar JUMBO en COOP.

Zo gaan we o.a. in op:
1. De performance van de EMTÉ-formule
2. De EMTÉ-winkelportfolio’s van JUMBO en COOP
3. De EMTÉ-ombouw naar JUMBO en COOP vanuit shopperperspectief

Rapport downloaden

EFMI-bedrijfsleden kunnen het rapport ‘Consolidatie in Food Retail: de Ombouw van EMTÉ’ downloaden en vervolgens openen met het wachtwoord dat zij per e-mail hebben ontvangen. Daarnaast kunnen zij het rapport zonder wachtwoord downloaden in EFMI Online.

Download rapport Inloggen EFMI Online  (exclusief voor EFMI-bedrijfsleden)

Nog geen EFMI-bedrijfslid?

Het EFMI-bedrijfslidmaatschap staat open voor retailers, fabrikanten en dienstverlenende organisaties uit de levensmiddelensector. Per bedrijf ontvangen 3 tot 5 medewerkers alle managementrapporten, uitnodigingen voor evenementen, nieuwsbrieven en andere relevante informatie.

Lees meer in de informatiebrochure

 

 

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.