EFMI Nationale Verscongres 2023 op woensdag 8 november a.s.

Thema: Duurzaamheid als businessmodel

Op woensdag 8 november a.s. organiseert EFMI Business School alweer de 8e editie van het Nationale Verscongres. Het congres staat dit jaar in het teken van het thema “Duurzaamheid als businessmodel”.

Duurzaamheid als businessmodel

Iedereen is zich bewust van de noodzaak om te komen tot meer duurzame en circulaire voedselketens. Maar hoe maak je stappen met je bedrijf in een zeer competitieve markt? Is een level playing field noodzakelijk of kun je ook zelf een ‘sustainability leader’ worden in combinatie met een sterkere marktpositie?

Tijdens het EFMI Nationale Verscongres 2023 staan we niet alleen stil bij de laatste trends en ontwikkelingen in de verssector, maar gaan we aan de hand van interessante praktijkcases ook uitgebreid in op de vraag hoe we duurzaamheid een integraal onderdeel kunnen maken van ons businessmodel.

Daarbij komen o.a. de volgende vragen aan bod:

> Welke nieuwe technologieën kunnen bijdragen aan een duurzamere verssector?
> Is regeneratieve landbouw de toekomst? En waar liggen de uitdagingen?
> Hoe integreren foodretailers en -leveranciers duurzaamheid in hun businessmodel?
> Hoe leiden ketensamenwerking en -transparantie tot duurzamere verscategorieën? En wat betekent dit voor de ontwikkeling van versketens?
> Hoe kijkt Politiek Den Haag naar de verssector en hoe behouden we een sterke primaire en verwerkende sector die tegelijkertijd natuurvriendelijk opereert?
> Hoe kan true pricing de transitie naar duurzamere voedselketens versnellen?

Interessant sprekersprogramma

De volgende sprekers delen hun visies, analyses en ervaringen met de deelnemers:

> Constantijn Ninck Blok | Albert Heijn
> Dick Hordijk | Agrifirm
> Jelte van Kammen | Harvest House
> Mariken van den Boogaard | Commonland
> Derk Boswijk | Tweede Kamerlid CDA
> Laurens Sloot | EFMI Business School

Dagvoorzitter is Koen Hazewinkel (EFMI Business School).

Na deelname aan dit congres heeft u de laatste ontwikkelingen in de verssector weer scherp op het netvlies en waardevolle inspiratie opgedaan!

Aanmelden

Meer informatie over het congres, het programma, de sprekers en de locatie vindt u in het programma, dat u hieronder kunt downloaden. Wij hopen u en/of uw collega’s op 8 november te mogen verwelkomen op Kasteel Groeneveld in Baarn!

Er zijn slechts 100 deelnameplaatsen beschikbaar. Wilt u deelnemen, wacht u dan niet te lang met inschrijven. Bij het bereiken van het maximale aantal deelnemers, vindt deelname plaats op volgorde van inschrijving.

Bekijk programma Direct inschrijven
Dit congres heeft reeds plaatsgevonden. Inschrijven is daarom niet meer mogelijk.

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.