Executive MBA voor Food & Retail

Uniek MBA-programma van EFMI en Rijksuniversiteit Groningen

Download informatiebrochure Executive MBA voor Food en RetailAanmelden informatiesessie Executive MBA voor Food en Retail
Om in de dynamische foodsector voorop te blijven lopen is het belangrijk om vanuit een heldere visie te opereren: waar gaat de markt naartoe en wat betekent dat voor de koers van ons bedrijf? Hoe gaan we waarde creëren en hoe zorgen we dat dit operationeel gezien efficiënt en effectief gebeurt? Dat zijn de kernvragen waar het programma van de Executive MBA van de University of Groningen Business School (UGBS) en EFMI Business School (EFMI) op is gebaseerd. De Executive MBA is een doorontwikkeling van de hoog aangeschreven Master of Food Management.

Logo Rijksuniversiteit GroningenNVAO-accreditatie Executive MBA voor Food en Retail

Programma

De Executive MBA voor food en retail professionals bestaat uit 12 modules van 4 dagen verdeeld over 3 jaargangen. Het grote voordeel van deze opzet is dat deelnemers deze MBA – die tevens een MSc-opleiding is – kunnen volgen naast hun reguliere baan. Ieder jaar bestaat uit vier losse modules: drie kennismodules en één integratiemodule.

Studiereis New York 2022 - Executive MBA voor Food en Retail

Mastering Value Creation (22/23)
– Positioning & Branding
– Omni-channel Retailing & Digital Marketing
– Buying & Merchandising
– Executive MBA Integration project

Mastering Operational Excellence (23/24)
– Leadership & Organization
– Finance and Business Valuation
– Value Chain Management & E-Logistics
– Executive MBA Integration Project

Diploma-uitreiking Executive MBA voor Food en Retail (maart 2022)Mastering Business Strategy (24/25)
– Strategic Management & Business Models
– Entrepreneurship & Business Ethics
– Business in Transition
– Executive MBA Integration Project

Voor wie?

Senior professionals met minimaal 4 jaar werkervaring en een afgeronde HBO- of universitaire vooropleiding.

Docenten

Het gehele programma staat onder leiding van Prof. dr. Laurens Sloot, hoogleraar bij de RUG en founder van EFMI Business School. Hij wordt gezien als iemand met zeer veel kennis van zowel food als retail en een verbinder tussen theorie en praktijk.

Met ingang van studiejaar 2021-2022 sluit voormalig Unilever-topman Drs. Harry Brouwer zich als senior kerndocent aan bij de Executive MBA. Harry heeft een schat aan management- en leiderschapservaring in de foodsector. Hij is een echte ‘people manager’ en weet teams als geen ander te inspireren. Met zijn 38 jaar ervaring bij o.a. Unilever weet hij hoe je betekenisvolle A-merken bouwt. We zijn er trots op dat hij zijn kennis en ervaring met de deelnemers aan onze Executive MBA wil delen.

Ook de gastdocenten zijn stuk voor stuk topdocenten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het werkveld waarin zij actief zijn. Zij nemen je mee en begeleiden je in jouw ontwikkelingsproces. Na afronding van de Executive MBA ben je in staat om een gedegen visie te formuleren en kun je deze visie ook laten landen in de organisatie.

Waarom deze Executive MBA?

✅ Focus op food & retail
✅ Goed te combineren met een uitdagende functie
✅ Deelnemers vormen na de opleiding een sterk netwerk
✅ Inspirerende opleidingslocatie centraal in het land
✅ Gerenommeerde universiteit (RUG)
✅ NVAO-accreditatie als officiële MSc-opleiding

Online informatiesessie op 20 januari a.s.

Voor geïnteresseerden organiseren we op vrijdag 20 januari a.s. (van 16.00-17.00 uur) een online informatiesessie. Klik hier om je hiervoor aan te melden.

Meer informatie

We sturen je graag (en uiteraard vrijblijvend) meer informatie over de Executive MBA voor Food & Retail. Vul alsjeblieft onderstaand formulier in, zodat we je goed kunnen helpen.

NB: Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.