Executive MBA Food & Retail
Uniek MBA-programma van EFMI en Rijksuniversiteit Groningen (MSc)
De Executive MBA Food & Retail in vogelvlucht
– Zeer hoge beoordeling door deelnemers (NSE-score: 4,47/5)
– Focus op food & retail
– Perfecte voorbereiding op een volgende stap
– Goed te combineren met een uitdagende functie
– Inspirerende en leerzame studiereizen
– Deelnemers vormen na de opleiding een sterk netwerk
– Unieke samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven
– Inspirerende opleidingslocatie centraal in het land
– Gerenommeerde universiteit (RUG)
– NVAO-accreditatie als officiële MSc-opleiding: waardevol universitair diploma
Waarom deze Executive MBA?
Om in de dynamische foodsector voorop te blijven lopen is het belangrijk om vanuit een heldere visie te opereren: waar gaat de markt naartoe en wat betekent dat voor de koers van ons bedrijf? Hoe gaan we waarde creëren en hoe zorgen we dat dit operationeel gezien efficiënt en effectief gebeurt? Dat zijn de kernvragen waar het programma van de Executive MBA van de University of Groningen Business School (UGBS) en EFMI Business School (EFMI) op is gebaseerd. De Executive MBA is een doorontwikkeling van de hoog aangeschreven Master of Food Management.
Programma
De Executive MBA Food en Retail bestaat uit 12 modules verdeeld over 3 studiejaren. Het grote voordeel van deze opzet is dat deelnemers deze MBA – die tevens een MSc-opleiding is – kunnen volgen naast hun reguliere baan. Ieder jaar bestaat uit vier losse modules: drie kennismodules en één integratiemodule.
Voorafgaand aan de opleiding doorlopen de deelnemers een Pre-EMBA voortraject (grotendeels online te volgen).
Voor wie?
Senior professionals met minimaal 5 jaar werkervaring en een afgeronde HBO- of universitaire vooropleiding.
Docenten
Het gehele programma staat onder leiding van Prof. dr. Laurens Sloot, hoogleraar bij de RUG en founder van EFMI Business School. Hij wordt gezien als iemand met zeer veel kennis van zowel food als retail en een verbinder tussen theorie en praktijk.
Daarnaast is voormalig Unilever-topman Drs. Harry Brouwer senior kerndocent bij de Executive MBA. Harry heeft een schat aan management- en leiderschapservaring in de foodsector. We zijn er trots op dat hij zijn kennis en ervaring met de deelnemers aan onze Executive MBA wil delen.
Ook de gastdocenten zijn stuk voor stuk topdocenten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het werkveld waarin zij actief zijn. Zij nemen je mee en begeleiden je in jouw ontwikkelingsproces.
Na afronding van de Executive MBA Food & Retail ben je in staat om een gedegen visie te formuleren en kun je deze visie ook laten landen in de organisatie.
Online informatiesessie op 13 maart 2025
Voor geïnteresseerden organiseren we op donderdag 13 maart a.s. (van 16-17 uur) een online informatiesessie. Klik hier om je hiervoor aan te melden. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met programmamanager Nikki Numan (numan@efmi.nl) als je vragen hebt over het programma of een persoonlijk adviesgesprek met haar wilt inplannen.
Lees meer in de informatiebrochure
We sturen je graag (en uiteraard vrijblijvend) meer informatie over de Executive MBA Food & Retail. Vul alsjeblieft onderstaand formulier in, zodat we je goed kunnen helpen.