Executive Food MBA

Dé Executive MBA voor professionals in de foodsector

De foodsector is dynamisch als nooit tevoren. Consumentengedrag is grillig en het concurrentieveld is in toenemende mate onderhevig aan veranderingen. Zaken als globalisering, verduurzaming en digitalisering bieden kansen voor het bedrijfsleven, maar ook nieuwe uitdagingen. Nederland loopt daarbij gelukkig voorop en de food- & agri-sector is één van de sterkhouders van onze economie. Maar om in deze dynamische wereld voorop te blijven lopen is het belangrijk om vanuit een heldere visie te opereren: waar gaat de markt naartoe en wat betekent dat voor de koers van ons bedrijf? Hoe gaan we waarde creëren en hoe zorgen we dat dit operationeel gezien efficiënt en effectief gebeurt? Dat zijn de kernvragen waar het programma van de Executive MBA op is gebaseerd.

In deze unieke Executive MBA krijg je een programma voorgeschoteld waarbij theorie en praktijk met elkaar in evenwicht zijn. Dit doen we met een gevarieerd programma, waarbij topdocenten uit de wetenschap en praktijk elkaar afwisselen. Op deze manier gaat de theorie leven en kun je deze ook toepassen op actuele vraagstukken in de praktijk. We maken daarbij gebruik van veel verschillende werkvormen, zodat ieder onderwerp op de juiste manier behandeld kan worden. Lezingen, workshops, praktijkcases en een internationale studiereis zorgen ervoor dat de overgedragen kennis ook écht beklijft.

De Executive MBA voor food professionals bestaat uit 12 modules verdeeld over drie jaargangen. Het grote voordeel van deze opzet is dat deelnemers deze MBA – die tevens een MSc-opleiding is – kunnen volgen naast hun reguliere baan.

Ieder jaar bestaat uit vier losse modules: drie kennismodules en één integratiemodule. De kennismodules worden afgerond door middel van een essay, een casestudie of een andere toetsingsvorm. In de jaarlijkse integratiemodule staat de toepassing van de stof op een praktijkvraagstuk – bij voorkeur een bedrijfscasus – centraal.

Jaar 1: Mastering Business Strategy
• Module 1: Business in Transition (4 dagen)
• Module 2: Strategic management & Business Models (4 dagen)
• Module 3: Entrepreneurship & Business Ethics (4 dagen)
• Module 4: Executive MBA Integration Project – part I (4 dagen)

Jaar 2: Mastering Value Creation
• Module 5: Positioning & Branding (4 dagen)
• Module 6: Omni-channel Retailing & Digital Marketing (4 dagen)
• Module 7: Buying & Merchandising (4 dagen)
• Module 8: Executive MBA Integration project – part II (4 dagen)

Jaar 3: Mastering Operational Excellence
• Module 9: Value Chain Management & E-Logistics (4 dagen)
• Module 10: Leadership & Organization (4 dagen)
• Module 11: Finance and Business Valuation (4 dagen)
• Module 12: Executive MBA Integration Project – part III (4 dagen

We hebben met deze Executive MBA een programma ontwikkeld waarin deelnemers ook zelf een transformatieproces doormaken. Je krijgt les van topdocenten, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het werkveld waarin zij actief zijn. Zij nemen je mee
en begeleiden je in dit transformatieproces.

Senior professionals met minimaal 4 jaar werkervaring en een afgeronde HBO- of universitaire vooropleiding.

Voorbeeldfuncties:

▪ Directie- en MT-leden
▪ Commercieel manager, accountmanager, sales manager, trade marketing manager, channel manager
▪ Unit manager, senior category manager, senior inkoper, senior assortimentsmanager
▪ Marketing manager, formule manager, marketing intelligence manager
▪ Regio manager, operationeel manager, logistiek manager, supply chain manager
▪ Financieel manager, business controller

Opmerking: deelnemers met alleen een afgeronde HBO-vooropleiding zullen een compact pre-masterprogramma moeten volgen. De programma-coördinator kan hier meer informatie over verstrekken.

De Executive MBA omvat 12 lesdagen per jaar, voor de duur van 3 jaar.

Effective Leadership Programme
Parallel aan het gehele programma loopt een individueel ontwikkelingstraject, waarbij iedere deelnemer wordt begeleid door
een persoonlijke coach. Daarbij staat het vergroten van de persoonlijke effectiviteit centraal. Om je persoonlijke effectiviteit te
vergroten gaat het niet alleen om de juiste kennis, inzichten en ideeën. Zaken als: ‘hoe haal ik meer uit mijn team’, ‘hoe krijg ik de organisatie mee’ en ‘hoe word ik een betere leidinggevende’ komen in het coaching traject aan bod.

Afronding van de opleiding
Als je alle 12 modules, inclusief het Effective Leadership Programme met goed gevolg hebt afgerond ontvang je het MSc-diploma “Executive MBA”. Een waardevol diploma dat ook goed van pas kan komen in de vervolgstappen die je in je carrière wilt maken.

Wilt u meer weten over de Executive Food MBA? Vraag dan de brochure aan via onderstaand contactformulier of neem rechtstreeks contact op met Jeremy Ramdien via (035) 303 7777 of ramdien@efmi.nl.

Aanvraagformulier EFMI Opleidingsbrochure

Mijn interesse gaat uit naar*
Bedrijfsnaam*
Functie*
Voornaam en achternaam*
Geslacht*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Hoogst afgeronde opleiding*
Nieuwsbrief

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Hoe bent u terechtgekomen bij het EFMI?

Prof. dr. Laurens Sloot
(programmadirecteur Executive Food MBA)

“Verandering is de enige constante”
(Heraclitus, Griekse filosoof)
 
Ook in de food sector ervaren we dat de klant steeds meer aan het stuur komt zitten. De economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen gaan snel en beïnvloeden de interactie tussen vraag en aanbod. Klantgedrag verandert en de route om met klanten in contact te blijven verandert ook snel. De digitalisering zorgt daarnaast voor een grote mate van transparantie en klanten zijn in toenemende mate kritisch op zowel de prijs als de kwaliteit van producten en diensten.

Dit alles heeft gevolgen voor de manier waarop een bedrijf gerund moet worden. Wat zijn de winnende business modellen van morgen? En hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie de aansluiting niet verliest? Vooruitkijken is noodzakelijk om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Vanuit die optiek biedt de University of Groningen Business School in samenwerking met EFMI Business School een Executive MBA aan voor senior professionals in de food sector.

In dit programma worden de nieuwste inzichten vanuit de wetenschap en praktijk gedeeld met managers en ondernemers die veranderingen vooral als kans zien om de klant beter te bedienen. Voor mensen dus die vandaag en morgen het verschil willen maken. Hoor jij daar ook bij?

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.