Leading Transitions in Food & Retail
Een 'balancing act'
Lees meer in de brochure (PDF)
De levensmiddelensector bevindt zich in een tijdperk van snelle veranderingen en groeiende complexiteit. De uitdagingen van vandaag zijn vaak vol tegenstrijdigheden: kiezen we voor groei of duurzaamheid? Voor winst of maatschappelijke verantwoordelijkheid? Voor concurrentie of samenwerking?
Deze dilemma’s vragen om leiderschap dat niet alleen keuzes maakt, maar ook tegenstellingen overbrugt en draagvlak creëert voor verandering.
Daarom heeft EFMI Business School het Leading Transitions in Food & Retail programma ontwikkeld. Tijdens dit top executive programma verkennen we de grote sectoruitdagingen en helpen we jou om jouw leiderschapsrol vorm te geven, zodanig dat jij – samen met jouw team – strategische keuzes kunt maken en succesvolle transities kunt realiseren binnen jouw organisatie. Het programma biedt praktische handvatten om van denken naar doen te komen en resulteert in een concreet transitieplan.
Key benefits van het programma
✅ Bestuderen en aanpakken van de grote dilemma’s en uitdagingen, die spelen in de foodsector
✅ Uitwerken van een concrete ‘roadmap’ voor transitie per dilemma
✅ Topdocenten vanuit wetenschap en praktijk delen hun visies en ervaringen
✅ Real-life casuïstiek in de vorm van bedrijfsbezoeken (inspiratiereis)
✅ Individuele begeleiding bij het uitwerken van de ‘roadmap’ voor transitie (sparringspartner)
✅ Discussiëren met mede-deelnemers die voor dezelfde uitdagingen staan en eigen ervaringen inbrengen
✅ Ritme en tijdbeslag van het programma zijn goed te combineren met een volle agenda
Het Leading Transitions in Food & Retail programma bestaat uit 1 introductiedag en 3 modules (in totaal 14 dagen):
– Module 1: Ketensamenwerking & duurzaamheid
– Module 2: Digitalisering & techniek
– Module 3: Leiderschap & governance
Per module ontwikkel je jouw antwoord op het gestelde dilemma. Om jou daarbij te helpen verkennen we ieder dilemma, bezoeken we bedrijven die al met oplossingen bezig zijn en bieden we individuele begeleiding aan: een sparringpartner. Dat kan een deelnemende collega zijn of iemand uit het docententeam.
Het programma Leading Transitions in Food & Retail staat onder leiding van programmadirecteur Koen Hazewinkel.
Daarnaast verzorgen praktijkdocenten en andere deskundigen gastcolleges.
Deelnemers zijn werkzaam op directie-/MT-niveau, hebben ruime werkervaring en een rol in het maken van strategische keuzes.
Voorbeeldfuncties:
– Directie- en MT-leden
– DGA’s
– Senior Management
Het Leading Transitions in Food & Retail programma beslaat in totaal 14 dagen, verspreid over een periode van 1 jaar. Ritme en tijdbeslag zijn dus goed te combineren met een volle agenda.
Wil je meer weten over het Leading Transitions in Food & Retail programma? Vraag dan de brochure aan via onderstaand contactformulier of neem rechtstreeks contact op met programmadirecteur Koen Hazewinkel via hazewinkel@efmi.nl.
Koen Hazewinkel
(programmadirecteur Leading Transitions in Food & Retail)
“In een complexe en dynamische wereld is er steeds vaker sprake van “fuzzy problems”: issues en uitdagingen waarvoor een enkelvoudige, eenvoudige oplossing niet voldoende is. We moeten leren om complexe problemen te adresseren. Niet door ze plat te slaan, maar door een oplossing te vinden voor het inherent dilemma dat tot de complexiteit leidt. Dat vraagt een andere kijk, een andere aanpak en een andere stijl van leidinggeven.”