Top Executive Program

Een intensieve verkenning van de grote transities van de 21ste eeuw en hun effect op strategie, business modellen en leiderschap

De nationale en internationale context van het bedrijfsleven verandert snel. De steeds verder voortschrijdende digitalisering van onze samenleving, data-gedreven businessmodellen, toenemende verzadiging van afzetmarkten met consolidatie als gevolg en de steeds grotere druk op het bedrijfsleven om zich “verantwoord” te gedragen, verantwoordelijkheid te nemen voor people, planet and profit, zijn slechts enkele van de vele veranderingen waar onze bedrijven een antwoord op moeten vinden. Het tempo van verandering ligt hoog omdat we in de genetwerkte internationale wereld geen geografische rem/barrière meer kennen.

Vernieuwd programma

Het vernieuwde Top Executive Program gaat in detail in op deze grote transities in de context van onze bedrijven. Digitalisering, verzadiging en verantwoording. In het bijzonder kijken we naar de consequenties die deze veranderingen hebben voor de samenleving, economie, strategieformulering, organisatie veranderingsprocessen en leiderschap.

Tophoogleraren uit binnen- en buitenland en andere erkende thought leaders dagen de deelnemers in interactieve sessies uit om buiten hun bestaande kaders te treden en na te denken over één van de kerntaken als directeur: koers bepalen.

Daarbij staan het opdoen van inspiratie en het reflecteren op de eigen strategie en het leiderschap nog steeds centraal.

Het programma bevat in totaal 14 lesdagen, verdeeld over 6 modules, waarin de deelnemers zich buigen over de essentiële dimensies van het hedendaagse management:

Themablok I: Context in Transition

▪ Module 1 – Drivers of Transition
▪ Module 2 – Strategy in Transition
▪ Module 3 – Retail in Transition

Themablok II: Business in Transition

▪ Module 4 – Organisation in Transition
▪ Module 5 – Leadership in Transition
▪ Module 6 – Buitenlandse studiereis

De studiereis wordt in nauwe samenwerking met de deelnemersgroep ingericht zodat actuele interesses centraal staan.

Tophoogleraren uit binnen- en buitenland en andere erkende thought leaders dagen de deelnemers in interactieve sessies uit om buiten hun bestaande kaders te treden.

Deelnemers zijn werkzaam op directieniveau, hebben ruime werkervaring en een rol in het maken van strategische keuzes.

Voorbeeldfuncties:

▪ Directieleden
▪ DGA’s
▪ Senior Management

Het Top Executive Program beslaat 14 lesdagen, verspreid over 10 maanden.

Wilt u meer weten over het Top Executive Program? Vraag dan de brochure aan via onderstaand contactformulier of neem rechtstreeks contact op met Jan van der Welle via (035) 303 7777 of vanderwelle@efmi.nl.

Aanvraag informatiebrochure Top Executive Program (geheel vrijblijvend)

Bedrijfsnaam*
Functie*
Voornaam en achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Hoogst afgeronde opleiding*
Wilt u EFMI-congresuitnodigingen en -researchupdates ontvangen?*

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Hoe bent u terechtgekomen bij het EFMI?

Programmadirecteur Koen Hazewinkel

“De hectiek van alledag regeert onze agenda’s, ook op directieniveau. Richting kiezen, strategie ontwikkelen en nieuwe bronnen van waardegroei identificeren zijn activiteiten die vragen om momenten van reflectie, oorspronkelijk denken en creativiteit. Tijdens de eerdere leergangen van het Top Executive Program heb ik gezien en ervaren dat ons programma de deelnemende directieleden dergelijke momenten biedt. Intensieve werkvormen dagen de deelnemers uit en bieden hen nieuwe perspectieven en inspiratie. Hierbij wordt een stevige inhoudelijke discussie met toonaangevende hoogleraren en collega-bestuurders niet uit de weg gegaan. Het programma biedt een unieke kans om jezelf als directeur de ruimte te gunnen om na te denken over één van jouw kerntaken: koers bepalen.”

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.