CSRD in FMCG

Maak van verduurzaming een business opportunity

CSRD in FMCG - download het programmaDe EU Green Deal krijgt geleidelijk steeds meer impact op de wijze waarop bedrijven vanaf 2025 over verduurzaming moeten gaan rapporteren. In het kader van die zogeheten CSRD-rapportages moeten bedrijven eerst een dubbele materialiteitsanalyse uitvoeren om te bepalen over welke duurzaamheidsaspecten er moet worden gerapporteerd.

Voor de meeste bedrijven in de foodindustrie en -retail komt dat vooral neer op de impact op het klimaat (CO2-uitstoot), de impact op biodiversiteit (landgebruik, N- en P-uitstroom) en de arbeidsomstandigheden in de keten.

De CSRD-rapportages gaan er ook voor zorgen dat de sociale en milieu-impact van de foodsector steeds transparanter worden. Daarmee zal ook de externe druk van NGO’s, politiek en overheid worden opgevoerd om duurzamer te gaan opereren. Dat dit enkele flinke hoofdbrekens gaat opleveren voor het toekomstige verdienmodel van handel en industrie zal duidelijk zijn.

1-daagse ‘CSRD in FMCG’

Om bedrijven en managers van bedrijven in de foodindustrie en -retail wegwijs te maken op het gebied van verduurzaming en de CSRD-stappen die moeten worden gezet, organiseert EFMI Business School op dinsdag 18 juni a.s. (van 8.30 – 16.00 uur) het unieke 1-daagse programma ‘CSRD in FMCG’.

Naast EFMI-founder en RUG-hoogleraar Laurens Sloot geven topspecialisten Vera Moll (KPMG) en Melissa Minguez Garcia (Future Food Matters) u waardevolle inzichten en adviezen over hoe je van verduurzaming een business opportunity kunt maken.

Het programma vindt plaats in de interactieve setting van onze thuisbasis: de Oranjerie van Kasteel Groeneveld in Baarn.

Download programma Direct inschrijven

NB: er is maximaal plaats voor 30 deelnemers

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.