CSRD in FMCG
Maak van verduurzaming een business opportunity
De EU Green Deal krijgt geleidelijk steeds meer impact op de wijze waarop bedrijven vanaf 2025 over verduurzaming moeten gaan rapporteren. In het kader van die zogeheten CSRD-rapportages moeten bedrijven eerst een dubbele materialiteitsanalyse uitvoeren om te bepalen over welke duurzaamheidsaspecten er moet worden gerapporteerd.
Voor de meeste bedrijven in de foodindustrie en -retail komt dat vooral neer op de impact op het klimaat (CO2-uitstoot), de impact op biodiversiteit (landgebruik, N- en P-uitstroom) en de arbeidsomstandigheden in de keten.
De CSRD-rapportages gaan er ook voor zorgen dat de sociale en milieu-impact van de foodsector steeds transparanter worden. Daarmee zal ook de externe druk van NGO’s, politiek en overheid worden opgevoerd om duurzamer te gaan opereren. Dat dit enkele flinke hoofdbrekens gaat opleveren voor het toekomstige verdienmodel van handel en industrie zal duidelijk zijn.
1-daagse ‘CSRD in FMCG’
Om bedrijven en managers van bedrijven in de foodindustrie en -retail wegwijs te maken op het gebied van verduurzaming en de CSRD-stappen die moeten worden gezet, organiseert EFMI Business School op dinsdag 18 juni a.s. (van 8.30 – 16.00 uur) het unieke 1-daagse programma ‘CSRD in FMCG’.
Naast EFMI-founder en RUG-hoogleraar Laurens Sloot geven topspecialisten Vera Moll (KPMG) en Melissa Minguez Garcia (Future Food Matters) u waardevolle inzichten en adviezen over hoe je van verduurzaming een business opportunity kunt maken.
Het programma vindt plaats in de interactieve setting van onze thuisbasis: de Oranjerie van Kasteel Groeneveld in Baarn.
Download programma Direct inschrijven
Het 1-daagse programma CSRD in FMCG heeft inmiddels plaatsgevonden en de reacties zijn erg positief. Mogelijk plannen we voor later dit jaar een 2e editie. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Laat dan hieronder je gegevens achter.