EFMI Nationale Verscongres op dinsdag 26 november a.s.

Nederland Versland: de grote uitdagingen op weg naar 2030

Landbouw, veeteelt en visserij zijn van oudsher sectoren waarin Nederland uitblinkt met een excellente kwaliteit en een hoge productiviteit op een kleine oppervlakte. Het behouden van die leidende positie is niet eenvoudig, zeker niet nu zich uit verschillende richtingen grote uitdagingen aandienen.

Tijdens de 10e editie van het EFMI Nationale Verscongres kijken we met een gevarieerd sprekersveld naar de belangrijkste uitdagingen waarmee Nederland als ‘Versland’ wordt geconfronteerd en de keuzes die moeten worden gemaakt om toekomstbestendig te blijven.

Daarbij komen o.a. de volgende vragen aan bod:

> Hoe kan Nederland zijn leidende positie in de verssector behouden? En wat vraagt dit van de politiek?
> Extensiveren of intensiveren? Wat is de realistische route op weg naar een duurzamere sector?
> Wat is de impact van technologische ontwikkelingen zoals mechanisering, robotisering en digitalisering op de verssector? En welke kansen biedt AI?
> Hoe kunnen we deze technologieën inzetten om de groeiende krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken?
> Wat verwachten supermarktorganisaties van verscategorieën? Hoe verandert de verhouding tussen handel en industrie, en welke nieuwe ketenrelaties en inkoopmodellen ontstaan?

Boeiend sprekersprogramma

De volgende sprekers delen hun visies, analyses en ervaringen met de deelnemers:

> Liz van Niekerk | Marks & Spencer
> Said Belhassan | Superunie
> Sjaak van der Tak | Voormalig voorzitter LTO Nederland
> Bauke van Lenteren | Rijk Zwaan
> Robert van Ballegooijen | Van Loon Group
> Tim Brouwer | Visscher Seafood
> Guus van Roessel | Lely
> Hidde Boersma | Microbioloog, wetenschapsjournalist, auteur & filmmaker
> Jan Kazen | Capgemini
> Laurens Sloot | EFMI Business School

Dagvoorzitter is Koen Hazewinkel (EFMI Business School).

Aan het einde van de dag heeft u de laatste ontwikkelingen in de verssector weer scherp op het netvlies staan en waardevolle inspiratie opgedaan!

Aanmelden

Meer informatie over het congres, het programma, de sprekers en de locatie vindt u in het programma, dat u hieronder kunt downloaden. Wij hopen u en/of uw collega’s op 26 november te mogen verwelkomen op Kasteel De Vanenburg in Putten!

Bij het bereiken van het maximale aantal deelnemers, vindt deelname plaats op volgorde van inschrijving.

Bekijk programma Direct inschrijven

Sfeerimpressie vorige editie EFMI Nationale Verscongres

Hieronder kunt u een sfeerimpressie bekijken van de 2023-editie van het EFMI Nationale Verscongres. De beelden voor deze video zijn gemaakt door Jan Willem Houweling (In the Picture).
 

YouTube video

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.