EFMI-studie naar internationale retailallianties

EFMI 2024-01

In deze EFMI-update staat de samenwerking tussen food retailers binnen zogeheten internationale retailallianties centraal. Na de toetreding van Jumbo tot Epic Partners en Everest zijn alle Nederlandse supermarktorganisaties aangesloten bij een of meer retailallianties:

  • Albert Heijn is lid van AMS, Coopernic en (vanaf 2025) Eurelec
  • Superunie is lid van EMD
  • Jumbo en Picnic zijn lid van Epic Partners en Everest

(Aldi en Lidl hebben eigen internationale inkooploketten)

In de EFMI-update gaan we onder andere in op de vraag welke verschillende typen retailallianties er actief zijn, hoe het zakendoen met deze retailallianties wordt ervaren en welke meerwaarde de retailallianties hebben.

De gepresenteerde inzichten zijn afkomstig uit deskresearch en de maart 2024-editie van de EFMI Food Executive Monitor, waarin 82 executives van leverancierszijde hun mening en visie hebben gegeven.

Rapport downloaden

EFMI-bedrijfsleden kunnen de EFMI Update ‘Internationale Retailallianties en hun impact vanuit het perspectief van leveranciers’ downloaden en vervolgens openen met het wachtwoord dat zij per e-mail hebben ontvangen. Daarnaast kunnen zij de EFMI Update (zonder wachtwoord) downloaden in EFMI Online.

Download rapport  (Pdf, 3 MB)

Inloggen EFMI Online  (exclusief voor EFMI-bedrijfsleden)

Nog geen EFMI-bedrijfslid?

Het EFMI-bedrijfslidmaatschap staat open voor retailers, fabrikanten en dienstverlenende organisaties in de levensmiddelensector. Per bedrijf ontvangen 3 tot 5 medewerkers alle managementrapporten, uitnodigingen voor evenementen, nieuwsbrieven en andere relevante informatie.

Foto: 123RF

Meer EFMI Studies:

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.