Foodretail meets Foodservice Congres 2023 op woensdag 12 april a.s.

Food op weg naar 2030: uitdagingen & kansen

Programma Foodretail meets Foodservice Congres 2023Welke impact hebben zaken als inflatie, downtrading, verduurzaming en de gezondheidstrend op het toekomstperspectief van de foodsector? Gaan overheidsingrijpen en regulering de groei van de sector beperken of ontstaan hierdoor juist kansen om concepten met meerwaarde te ontwikkelen?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens alweer de 6e editie van het FOODRETAIL MEETS FOODSERVICE CONGRES dat op woensdag 12 april a.s. (van 10.00 – 18.00 uur) plaatsvindt in het Auditorium van Rabobank in Utrecht.

Thema en sprekers

Tijdens het congres gaat een keur aan topsprekers uit de wetenschap en het bedrijfsleven in op het thema “Food op weg naar 2030: uitdagingen & kansen“.

> Nienke van de Streek | ALDI> Annemarie Swijtink | McDonald’s
> Prof. Dr. Jaap Seidell | VU Amsterdam> Philippe Vorst | New York Pizza
> Sandra van Halderen | Restaurant Company Europe (RCE)> Johan Veld | Tasty Basics
> Ir. Frederike Praasterink | HAS> Sebastiaan Schreijen | Rabobank
> Aart-Jan Knauff | Leev> Inga Blokker | FSIN
> Menno Middeldorp | Rabobank> Prof. dr. Laurens Sloot | EFMI en RuG

Programma

Het congresprogramma bestaat uit twee blokken:

Blok 1 (ochtend): impact van inflatie op het keuzegedrag van de klant

> Hoe zal de inflatie zich ontwikkelen op grondstofmarkten? Wat kunnen we nog verwachten?
> Hoe tikt inflatie ‘upstream’ door op producenten- en retailprijzen?
> Heeft foodservice meer of minder ‘last’ van inflatie dan foodretail?
> Hoe spelen ketens als ALDI in op de snel toegenomen prijsgevoeligheid van de boodschapper?

Blok 2 (middag): gezonde en duurzame voeding als groeidrijver:

> Welke uitdagingen liggen er op het gebied van klimaat- en natuurherstel? Welke impact gaat dit hebben op de foodsector?
> Hoe ziet de Nederlandse voedselomgeving eruit? Is deze toekomstbestendig of moeten we hier anders over gaan denken? Kunnen gezondheid en convenience hand in hand gaan?
> Welke kansen biedt de trend naar gezondere en duurzamer geproduceerde voeding voor nieuwe merk- en formuleproposities?
> Hoe spelen bedrijven als McDonald’s, New York Pizza, Leev en Tasty Basics in op het snel veranderende consumentengedrag en belangrijke foodtrends?

 

Aanmelden

Het Foodretail meets Foodservice Congres is een druk bezocht congres. Wacht dus niet te lang met aanmelden als u wilt deelnemen.

We kijken ernaar uit om u op 12 april a.s. persoonlijk te kunnen begroeten en een mooi inhoudelijk programma neer te zetten, waarna u met veel nieuwe inzichten en inspiratie naar huis gaat!

Programma downloaden Direct inschrijven

Dit congres heeft reeds plaatsgevonden op 12 april 2023. Inschrijven is daarom niet meer mogelijk.

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.