Weer een nieuwe EFMI-studie: Prijs- en PromoScanner

Actuele prijs- en promotieontwikkelingen in het Nederlandse supermarktkanaal

Sinds 2018 publiceren EFMI Business School en Superscanner periodiek de Prijs- en PromoScanner: een actueel overzicht met relevante ontwikkelingen en inzichten op het gebied van prijzen en promoties. In deze vierde editie borduren we voort op de in de voorgaande edities gepresenteerde inzichten en breiden wij die uit met enkele interessante, nieuwe analyses.

Vier centrale thema’s
In deze editie van de Prijs- en PromoScanner analyseren we de periode die loopt van week 1-2021 t/m week 43-2022 (30 oktober 2022). De focus ligt daarbij vooral op de drie (qua marktaandeel) grootste serviceformules van Nederland: Albert Heijn, Jumbo en PLUS.

De volgende thema’s staan centraal:

  1. Ontwikkeling van het reguliere prijsniveau
  2. Ontwikkeling van de promotie-intensiteit en -diepte
  3. Prijs- en promotieontwikkeling van AH Prijsfavorieten en Plus Laagblijvers
  4. Prijs- en promotieontwikkeling flitsbezorgers


Rapport downloaden

EFMI-bedrijfsleden kunnen het rapport ‘Prijs- en PromoScanner – Actuele prijs- en promotie-ontwikkelingen in het Nederlandse supermarktkanaal’ downloaden en vervolgens openen met het wachtwoord dat zij per e-mail hebben ontvangen. Daarnaast kunnen zij het rapport (zonder wachtwoord) downloaden in EFMI Online.

Download rapport  (Pdf, 11 MB)

Inloggen EFMI Online  (exclusief voor EFMI-bedrijfsleden)

Bent u werkzaam voor een EFMI Bedrijfslid, maar heeft u nog geen login voor EFMI Online? Dan kunt u deze kosteloos aanvragen via deze link.

Nog geen EFMI-bedrijfslid?

Het EFMI-bedrijfslidmaatschap staat open voor retailers, fabrikanten en dienstverlenende organisaties in de levensmiddelensector. Per bedrijf ontvangen 3 tot 5 medewerkers alle managementrapporten, uitnodigingen voor evenementen, nieuwsbrieven en andere relevante informatie.

Meer EFMI Studies:

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.