EFMI Nationale Verscongres op 12 november 2020 (online editie)

Thema: Druk op de waarde(n)keten?!

Op donderdag 12 november a.s. organiseert EFMI Business School alweer de zesde editie van het Nationale Verscongres. Het congres vindt wegens de Corona-maatregelen dit jaar online plaats.

Druk op de waarde(n)keten

“Food is the new fashion”, wordt er weleens gezegd. En net als bij fashion heeft iedereen er wel een mening over. Zo wil een deel van de politiek dat onze agrofood-sector flink wat minder stikstof uitstoot, zijn er vele NGO’s die vinden dat de sector dier- en milieuvriendelijker moet opereren en zaken als bio en vegan zijn niet alleen hip, maar groeien ook als kool. Aan de andere kant wordt veel versproductie gezien als een commodity en geldt de wet van de laagste prijs en de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Kortom: iedereen bemoeit zich er mee, de eisen worden telkens strenger en de prijsdruk blijft.

Daarmee neemt de druk op de waardeketen snel toe. In positieve zin omdat zich nieuwe kansen en uitdagingen voordoen die een bron van vernieuwing kunnen zijn. Maar aan de andere neemt ook de concurrentie-intensiteit toe en zullen bedrijven een koers moeten kiezen die perspectief blijft bieden.

Tijdens de 6e editie van het EFMI Nationale Verscongres op donderdag 12 november a.s. krijgt u onder andere antwoord op de volgende vragen:

> Hoe gaat de verssector om met zowel Covid als de aankomende recessie?
> Wat zijn de factoren die druk op de waardeketen veroorzaken? Kunnen verduurzaming en betaalbaarheid samen gaan?
> Welke kansen en uitdagingen voor de verssector vloeien hieruit voort? En hoe gaan verschillende ketenpartijen hiermee om?
> Kunnen exclusieve ketens tot een win-win-win situatie leiden? Is retail daarbij ketenregisseur?

Interessant sprekersprogramma

De volgende sprekers delen hun visies, analyses en ervaringen met de deelnemers:

> Klaas de Boer | Vomar
> Jan Doldersum | Rijk Zwaan
> Perry Dekkers | Growers United
> Ruud Zanders | Kipster
> Annemarie Geerdes | Feed the Future
> Laurens Sloot | EFMI Business School en Rijksuniversiteit Groningen

Dagvoorzitter is Koen Hazewinkel (EFMI Business School).

Na deelname aan dit congres heeft u de laatste ontwikkelingen in de verssector weer scherp op het netvlies en waardevolle inspiratie opgedaan om zowel waarde als waarden te creëren!

Aanmelden

Meer informatie over het congres, het programma, de sprekers en de locatie vindt u in het programma, dat u hieronder kunt downloaden. Wij hopen u en/of uw collega’s op 12 november te mogen verwelkomen in de EFMI Online Conference Room!

Het aantal deelnameplaatsen is beperkt. Wilt u deelnemen, wacht u dan niet te lang met inschrijven!

Bekijk programma Direct inschrijven

 

 

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.