EFMI-podcast: “Verlaging verbruiksbelasting is interessant experiment”

EFMI Food Café: in gesprek met Gezondheidsmarketeer Prof. Koert van Ittersum


 
Overgewicht is een ‘groeiend issue’ in de Westerse samenlevingen. In Nederland heeft inmiddels de helft van de bevolking te kampen met overgewicht en in ongeveer 1 op de 7 gevallen is er zelfs sprake van ernstig overgewicht ofwel obesitas.

Wat kan de food sector doen om overgewicht terug te dringen? Moet er bijvoorbeeld een suikertaks komen?

Laurens Sloot sprak met Prof. dr. ir. Koert van Ittersum, die als hoogleraar Marketing en Consumentenwelzijn vele inzichten heeft opgedaan over wat wel en niet werkt als het gaat om het beïnvloeden van het keuzegedrag van de consument.

Meer EFMI Food Café Podcasts

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.