EFMI-opleidingsmodule Category Development

Download informatiebrochure Executive MBA voor Food en Retail
Op woensdag 15 maart a.s. start de EFMI-opleidingsmodule Category Development. In deze module (die deel uitmaakt van de opleiding Advanced Food Commerce Program, maar ook los kan worden gevolgd) staat ‘data-driven category management’ centraal.

Aan de slag met échte data van een retailer

Tijdens de 12-daagse module Category Development werk je met teamleden een categorie-verbeterplan van A tot Z uit. Dat doe je op basis van échte data afkomstig van een retailer! Je leert vanuit een outside-in benadering omgaan met een veelheid aan data. Maar ook hoe je als commercieel manager relevant blijft in een data-gedreven omgeving en hoe je vanuit de customer journey de juiste informatiebehoefte bepaalt.

Je werkt op een geavanceerd en dynamisch analytics platform, dat je op weg helpt om bijvoorbeeld basket analyses te maken. En zo zijn er al meer standaard dashboards voor je klaargezet. Maar je kunt naar behoefte ook je eigen dashboards vormgeven. Zo kom je dichter dan ooit bij het category management van de toekomst.

Identificeren van ‘actionable insights’

Vervolgens ontwikkel je de vaardigheden om ‘actionable insights’ te vinden, die leiden tot de echte kansen voor categoriegroei. Daarbij worden kwantitatieve inzichten verbonden met kwalitatieve onderzoeken en insights. Want uiteindelijk dragen jouw plannen bij aan de positie van de retailer en de rol van de categorie daarin! En dus leer je hoe je de waarde van de categorie kunt vergroten door systematisch op zoek te gaan naar ‘actionable insights’ vanuit de consument, de shopper en de retailformule.

Op weg naar strategische samenwerking

We gaan ook in op de vraag hoe je de handelsrelatie van het transactionele model naar (strategische) samenwerking kunt ontwikkelen. Je doet diepgaande kennis op van hoe het er ‘aan de andere kant’ aan toegaat. Deze kennis wordt overgedragen door professionals met ruime ervaring in directies van handel en industrie. Door meer inzicht te krijgen in het reilen en zeilen van de handelspartner ga je effectiever te werk. Zo besteden we aandacht aan sales management, inkoopmanagement en onderhandelen. Het gaat immers niet alleen om het maken van de plannen zelf, maar ook om anderen te overtuigen van je plannen!

Je bent als commercieel manager een spin in het web. Daarom is kennis van aanpalende functies van groot belang. Zo is het essentieel om te weten hoe de supply chain tussen leverancier en retailer is vormgegeven en waar verbeteringen kunnen bijdragen aan meerwaarde. Daarnaast word je ook geacht om de financiële aspecten te kunnen doorgronden. Ben je goed in staat om de ‘revenue-mix’ te sturen en is het margepotentieel van jouw proposities groot genoeg?

Vergroot je persoonlijke effectiviteit

Tot slot gaan we aan de slag met jouw persoonlijke effectiviteit. Wat zijn jouw drijfveren en hoe kun je die van een ander herkennen? Hoe stel je een consistente verhaallijn op die ertoe bijdraagt een ander te overtuigen? En hoe kan dit leiden tot het vergroten van je effectiviteit? Kortom, de opleidingsmodule Category Development helpt je om de categorie naar een hoger plan te tillen!

Wanneer en waar?

De opleidingsmodule Category Development gaat op woensdag 15 maart a.s. van start en wordt verzorgd op de thuislocatie van EFMI Business School: Kasteel Groeneveld in Baarn. Deze unieke locatie biedt uitstekende faciliteiten voor opleidingen waarin de interactie met docenten en medecursisten centraal staat.

Meer informatie

Wil je meer weten over de EFMI-opleidingsmodule Category Development? Vraag dan – geheel vrijblijvend – de informatiebrochure aan of neem rechtstreeks contact op met Jeremy Ramdien via (035) 303 7777.

NB: Je gegevens worden niet aan derden verstrekt

 

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.