EFMI en Rijksuniversiteit Groningen lanceren ‘Executive MBA’

Vanaf september biedt de Rijksuniversiteit Groningen i.s.m. EFMI Business School een nieuwe Executive MBA aan die speciaal is ontwikkeld voor senior managers in de foodsector. Dit unieke MBA-programma is tevens MSc-programma van de Rijksuniversiteit Groningen.

We ervaren allemaal dat maatschappelijke en technologische ontwikkelingen snel gaan en dat zij een steeds grotere impact hebben op de interactie tussen bedrijven en consumenten. Klanten gedragen zich ook anders dan voorheen en de route om ze te bereiken verandert ook snel. De digitalisering zorgt voor een grote mate van transparantie en klanten worden in toenemende mate kritisch op zowel de prijs als de kwaliteit. Duidelijk is dat de klant steeds meer aan het stuur komt te zitten. Welke impact heeft dit op manier waarop een bedrijf ‘gerund’ moet worden? Wat zijn de winnende businessmodellen van morgen? En hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie de aansluiting niet verliest?

Vooruitkijken is noodzakelijk om de uitdagingen het hoofd te bieden. Vanuit die optiek hebben de Rijksuniversiteit Groningen en EFMI Business School een Executive MBA ontwikkeld voor senior professionals in de foodsector.

Opvolger Master of Food Management

Deze ‘Food MBA’ is de opvolger van de Master of Food Management (MFM) die EFMI al sinds 2000 met veel succes heeft aangeboden.

Waarom kiezen voor deze ‘Food MBA’?

Wat maakt deze Executive MBA nét even wat anders dan reguliere MBA’s?
– Combinatie van theorie en praktijk, met een sterke focus op de foodsector
– Ketenbenadering met deelnemers van zowel handel als industrie
– Veel aandacht voor de digitale transitie met vakken als ‘Business in Transition’, ‘Omnichannel retailing’ en ‘Marketing & Big Data’
– Perfecte voorbereiding op een volgende stap binnen de organisatie, mede dankzij het individuele leiderschapstraject (incl. coach)
– Goed te combineren met een uitdagende functie (16 dagen per jaar)

Inspirerende opleidingslocatie centraal in het land

De Executive MBA start met een tweedaagse bijeenkomst bij de ‘alma mater’ van de opleiding: de Rijksuniversiteit Groningen. Omwille van de bereikbaarheid zal het grootste deel van de opleiding echter plaatsvinden op de locatie van EFMI Business School: Kasteel Groeneveld in Baarn. Deze unieke locatie biedt uitstekende faciliteiten voor opleidingen waarin de interactie met docenten en medecursisten centraal staat.

Meer informatie

Lees meer over de Executive MBA in de uitgebreide informatiebrochure en/of kom op vrijdag 29 juni naar de informatiebijeenkomst!

Lees meer in de informatiebrochure Aanmelden informatiebijeenkomst

 

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.