EFMI Business School verhuisd naar Baarn

Oranjerie Kasteel Groeneveld is de nieuwe opleidings- en kantoorlocatie

Met trots kunnen wij u als EFMI-relatie melden dat wij, na bijna tien jaar met zeer veel plezier op Buitenplaats De Heiligenberg in Leusden te hebben gewerkt, op 12 december 2016 naar de Oranjerie van Kasteel Groeneveld in Baarn zijn verhuisd. Kasteel Groeneveld (1710) geldt als één van de mooiste buitenplaatsen uit de stijlperiode van de Rococo en is in beheer bij Staatsbosbeheer. De buitenplaats trekt jaarlijks ruim 400.000 bezoekers.

Een droom komt uit

Op deze prachtige locatie hebben wij een lang gekoesterde droom kunnen verwezenlijken: het naar eigen inzicht realiseren van een opleidings- en kantoorlocatie in een inspirerende omgeving. De Oranjerie bestaat uit twee verdiepingen. De benedenverdieping is omgebouwd tot multifunctionele collegezaal, waar de EFMI-opleidingen en allerlei andere activiteiten gaan plaatsvinden. Op de bovenverdieping bevinden zich onze kantoren en vergaderruimtes.

Een unieke locatie met topfaciliteiten

Op onze nieuwe locatie hebben wij de beschikking over uitstekende faciliteiten. Precies tegenover de Oranjerie bevindt zich in het Koetshuis Grand Café Groeneveld, dat in 2015 werd uitgeroepen tot het beste terras van de provincie Utrecht. Hier kunnen wij onder andere lunchen en dineren met onze opleidingsdeelnemers. Het Kasteel bevat daarnaast een groot aantal zeer representatieve kamers die uitermate geschikt zijn voor de bijeenkomsten van onze EFMI-kennis- en relatienetwerken. Inmiddels hebben de eerste bijeenkomsten van onze EFMI Food Executive Council (EFEC-directienetwerk) in het Kasteel plaatsgevonden en de deelnemers waren unaniem enthousiast over de setting en culinaire verzorging.

Een bundeling van food kennis

Wij zijn er erg blij mee dat het FoodService Instituut Nederland (FSIN) positief heeft gereageerd op ons verzoek om ook kantoor te houden in de Oranjerie. Zoals u ongetwijfeld weet werken wij regelmatig samen met het FSIN en is directeur Jan-Willem Grievink al geruime tijd EFMI-kerndocent. Hoewel EFMI en FSIN volledig zelfstandige instituten blijven, die elk op hun eigen manier hun leden zo goed mogelijk bedienen met praktijkrelevante inzichten, hopen wij er uiteraard op dat de bundeling van kennis over de foodsector op één locatie tot nog meer kennisuitwisseling en nieuwe inzichten leidt.

EFMI Business School is in 1997 opgericht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geleidelijk is het EFMI uitgegroeid tot toonaangevend academisch kennisinstituut in de Nederlandse levensmiddelensector. Het EFMI biedt diverse opleidingen aan voor senior managers uit de food sector, waaronder de Executive MBA die in samenwerking met de Business School van de Rijksuniversiteit Groningen wordt aangeboden. EFMI Business School houdt kantoor in de Oranjerie van Kasteel Groeneveld te Baarn. Ook de EFMI-opleidingen vinden plaats op deze mooie, centraal gelegen locatie met een rijke historie.